En Blogg för att sprida tankar, ideér, inspiration, engagemang och arbetsglädje


Tanken med den här bloggen är att kunna sprida tankar, ideér och inspiration som kan vara till hjälp för att ge våra gäster god service och ett trevligt bemötande. Förhoppningsvis kan ni också få tips på hur ni kan förmedla lite matnyttig information kring ekologiska livsmedel och andra miljömedvetna val som vi gör till våra gäster.

Ta hjälp av checklistan och fundera på vad ni kan göra för era gäster. Vänd och vrid på punkterna och fundera på vad det finns för olika möjligheter. Vad är bra och vad kan vi göra bättre.

Har ni något ni vill dela med er av så gör gärna en kommentar i slutet av inlägget. Instruktioner hittar ni i sidhuvudet precis ovan.Det går också bra att höra av sig på telefon eller mail så kommer vi ut till er.



lördag 20 november 2010

Vi äter rester men gör inga nya rätter av dem



Hittade några roliga rader i G-P idag. Förhoppningvis är det något som passar att använda sig av i köket både hemma och i jobbet.

Ur G-P den 20 november
Endast tre procent av svenskarna gör nya rätter av sina matrester. Det visar en undersökning om mathushållningen som Lantmännen har gjort. 80 procent av svenskarna uppger att de äter rester en eller flera gånger i veckan och 11 procent uppger att de gör det varje dag. Med pocket bocken "Var rädd om maten" vill Lantmännen uppmuntra oss att tänka om och tänka nytt med matresterna.


Boken handlar om hur du kan laga något gott Dag 1 och använda det som
blir över till ännu en spännande måltid Dag 2.
En bok att spara för att sluta slänga.

Bra mat är värd att vara rädd om. Hur du får ut det mesta av din matkasse och
50 recept för 100 dagar finns nu i en pocketbok som du kan beställa här.

Boken skickas mot postförskott och kostar 35 kronor inklusive frakt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade