En Blogg för att sprida tankar, ideér, inspiration, engagemang och arbetsglädje


Tanken med den här bloggen är att kunna sprida tankar, ideér och inspiration som kan vara till hjälp för att ge våra gäster god service och ett trevligt bemötande. Förhoppningsvis kan ni också få tips på hur ni kan förmedla lite matnyttig information kring ekologiska livsmedel och andra miljömedvetna val som vi gör till våra gäster.

Ta hjälp av checklistan och fundera på vad ni kan göra för era gäster. Vänd och vrid på punkterna och fundera på vad det finns för olika möjligheter. Vad är bra och vad kan vi göra bättre.

Har ni något ni vill dela med er av så gör gärna en kommentar i slutet av inlägget. Instruktioner hittar ni i sidhuvudet precis ovan.Det går också bra att höra av sig på telefon eller mail så kommer vi ut till er.



onsdag 17 november 2010

Utställning om matsvinn och miljö i Biskopsgården

I Biskopsgården har man haft en utställning i skolorna om Tallrikssvinn. Utställningen visade vilken påverkan svinnet har ur ett större perspektiv och att vi alla kan bidra till att minska klimatpåverkan. Det är viktigt att vi använder jordens resurser på rätt sätt och att vi tänker på hur vi lämnar jorden till kommande generation. För att göra det synligt för gästen har man visat upp en normal tallriksportion men också en som visar hur stort tallrikssvinnet är per serverad portion. För att visa vad tallrikssvinnet kostar per år har man fyllt en papperskorg med pengar. Det fina utställningsmaterialet är det Alicia Jakobsson som är Måltidsutveckalre i Biskopsgården som har tagit fram. En utställningen som ger gästen något att fundera på! Härligt med engagemang! // Katarina



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade