På Furulunds äldreboende i Partille har Selime och Oskar tillsammans med sina kollegor lyckats laga mat som tilltalar gammal som ung. Här lagas mat till skolbarn samt till äldreboendet här i Furulund. I fredags när jag besökte dem hade de tema klimatsmart på menyn, Det serverades en fantastisk köttgryta gjord på bland annat fläskkött, vitkål, zucchini och tomat. De hade verkligen lyckats få smakerna i grytan att gifta sig!
Underbart gott!!
Av överbliven paprika och köttfärssås hade Selime gjort fyllda paprikor som förgyllde det fina och variationsrika salladsbordet. Här märktes det att de hade tänkte på många olika aspekter när de arbetat. Säsong var något de försökte ha med i planeringen av salladsbordet. I dag bjöd de på tunnskivade marinerade rotfrukter, matvetesallad med russin, kanel och aprikoser, vitkålssallad, marinerade oliver och en couscoussallad med rostad paprika, mums och vackert för ögat var det med!
Bra jobbet till er alla!!!
Härligt att besöka ytterligare ett ställe med en gott arbetsklimat. Här finns det många goda idéer som jag vet snart kommer yttra sig i nya spännande projekt!!
Lycka till så hoppas jag vi ses snart igen!
Tack för den underbara maten och ett mycket inspirerande och trevligt besök!
Anna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar