Salami, pastrami, mozzarella, pasta, tomater, köttbullar i tomatsås, solrospesto, oliver och mycket annat gott. Allt uppdukat på fin buffé med italienskt tema. Gästerna får information om vilka grönsaker som är ekologiska och innehållet på salladen kan man läsa på kanten på salladsvagnen. Enkelt och tydligt för gästen! Den här dagen fick man lite extra hjälp av Milan och Angelica som hjälpte till med förberedelser i köket och i serveringen. Alla elever som går i fjärde klass har möjlighet att få vara med en dag för att få inblick i hur arbetet fungerar och vad som krävs för att servera lunch till många. Personalen får också en annan kontakt med barnen än när de kommer som gäster vilket de ser väldigt positivt på. Roligt att höra hur personalen prata om sina gäster och om vilket viktigt och roligt jobb vi har som jobbar i skolrestauranger. Att känna glädjen för maten är också viktigt.
.
<
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Hos oss på Skogomeskolan tar man av salladsbuffèn innan man tar varmrätten.Tycker att vi är ganska duktiga på färgkombinationer o konsistenser,ser gott ut.Vi brukar ta fram lite i taget o fylla på.Det vi kan bli bättre på är att märka upp,vi brukar även ha en vinägrette o en fil dressing o där är vi bättre att tala om va det är i. Vi serverar i plast byttor i salladsvagn,vilket jag tycker är trist skulle hellre ha ett inbjudande bord,får läsa o kolla av tips här på bloggen
SvaraRaderaCarina Skogomeskolan.
Glömde att skriva att vi gör bulgursallader och egen hummus osv som är väldigt uppskattat,det mesta på salladsbordet är ekologiskt....
SvaraRaderaCarina Skogomeskolan