En Blogg för att sprida tankar, ideér, inspiration, engagemang och arbetsglädje


Tanken med den här bloggen är att kunna sprida tankar, ideér och inspiration som kan vara till hjälp för att ge våra gäster god service och ett trevligt bemötande. Förhoppningsvis kan ni också få tips på hur ni kan förmedla lite matnyttig information kring ekologiska livsmedel och andra miljömedvetna val som vi gör till våra gäster.

Ta hjälp av checklistan och fundera på vad ni kan göra för era gäster. Vänd och vrid på punkterna och fundera på vad det finns för olika möjligheter. Vad är bra och vad kan vi göra bättre.

Har ni något ni vill dela med er av så gör gärna en kommentar i slutet av inlägget. Instruktioner hittar ni i sidhuvudet precis ovan.Det går också bra att höra av sig på telefon eller mail så kommer vi ut till er.



måndag 23 augusti 2010

Menytips

Menytips!

På Björndammens skola i Partille har man målat upp en meny med griffelfärg på väggen. Lackhyllan som sitter till vänster om menyn är 110 cm lång. Det ger en idé om hur stor deras meny är. På hyllorna står kort på skolrestaurangens personal och dessutom finns det information om mat och hälsa för vetgiriga gäster. Visst ser det fint ut! Lite färg på menyn gör att den inbjudande ut.

Mvh Katarina


8 kommentarer:

  1. Det finns en meny uppsatt i entren över hela läsåret.Den finns även inne i matsalen.Vi har en griffeltavla innanför dörren till matsalen där vi skriver dagens meny.I skolans korridorer finns plats att sätta upp fler matsedlar. Ingen info om ekologiskt eller kravmärkt till gästerna. Lisbeth Örgryte.

    SvaraRadera
  2. På vår matsedel som sitter på dörren in till matsalen presenteras lunchmenyn för några veckor framåt och även information om att "ekologiska livsmedel serveras när det är möjligt att göra så"!
    Är en gemensam matsedel för alla skolor i kommunen.Förut gjorde vi egna med roliga bilder och försöker nu hitta en bra plats att kunna sätta upp en tavla för att presentera dagens lunch på ett trevligt sätt.
    T.ex presentera dagens ekologiska grönsak.

    Ingela Röselidsskolan Gråbo

    SvaraRadera
  3. Det finns en meny uppsatt vid entren till matsalen. Den består av en matsedel för hela veckan och en handskriven dagens lunchmeny.
    Färgglad text i olika färger!
    På en likadan menytavla sitter oxå dagens specialkost listor.
    Då kan specialarna lätt se vad som gäller för dem innan de går in i matsalen! På flera ställen i matsalen sitter info om vilka krav/ekologiska produkter vi använder kontinuerligt!

    fia rydsbergs skolan lerum

    SvaraRadera
  4. Jag arbetar på en förskola(barn 1-5 år) där man äter sin mat ute på avdelningarna. Varje vecka delar vi ut nästa veckas meny. Personalen sätter upp matsedlarna i hallarna till resp. avdelning.
    Men sedan vi fick en gemensam matsedel så kan vi bara gå in på nätet och skriva ut en redan skriven matsedel som inte ser så rolig ut. Tänker ändra på det! Färg och bilder är aldrig fel och det är ju inte så svårt att fixa till!! I fortsättningen ska jag även skriva vad vi har/kommer att ha som är Ekologiskt under veckan. Jag har även en idé att skriva ut bilder på alla olika grönsaker som vi använder så att barnen vet hur de ser ut! Jag har en glasdörr mellan köket och avdelningarna som passar utmärkt för mina grönsaksfoton!!// Lotta på Timmeråsen

    SvaraRadera
  5. Våra matsedlar sitter på väggen i entrén och på salladsbordet. I entrén sitter den ganska högt och på salladsbordet lite lägre. Matsedeln ser inbjudande ut och information om ekologiska och kravmärkta produkter finns med. Men nu ska vi även köpa en stor svart griffeltavla som våra gäster ska kunna se direkt när dom kommer in i entrén. Där kommer vi att skriva dagens meny. Vi har information på flera ställen i matsalen om vad ekologiskt och krav innebär. Har även tavlor framför varje maträtt vid serveringen där det informeras om ekologiska ingredienser och innehåll för allergiker.
    Birgitta på Kärraskolan.

    SvaraRadera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  7. Vi har en veckomatsedel för flera veckor uppsatt vid entrén, och alla klasser får den att ha i klassrummet också. Lärarna brukar alltid berätta innan vad som ska serveras i matsalen. Vi har även en handskriven matsedel för dagens lunch. Där skriver jag små meddelanden som tex Vi serverar alltid ekologisk mellanmjölk. Vi har inte informerat så mycket om säsongsanpassat eller ekologiskt men planerar att börja med detta
    Lina Uddaredsskolan

    SvaraRadera
  8. Vi har en veckomatsedel för flera veckor uppsatt vid entrén, och alla klasser får den att ha i klassrummet också. Vi har en griffeltavla innanför dörren till matsalen där vi skriver dagens meny.. Sukran..

    SvaraRadera

Bloggintresserade