En Blogg för att sprida tankar, ideér, inspiration, engagemang och arbetsglädje


Tanken med den här bloggen är att kunna sprida tankar, ideér och inspiration som kan vara till hjälp för att ge våra gäster god service och ett trevligt bemötande. Förhoppningsvis kan ni också få tips på hur ni kan förmedla lite matnyttig information kring ekologiska livsmedel och andra miljömedvetna val som vi gör till våra gäster.

Ta hjälp av checklistan och fundera på vad ni kan göra för era gäster. Vänd och vrid på punkterna och fundera på vad det finns för olika möjligheter. Vad är bra och vad kan vi göra bättre.

Har ni något ni vill dela med er av så gör gärna en kommentar i slutet av inlägget. Instruktioner hittar ni i sidhuvudet precis ovan.Det går också bra att höra av sig på telefon eller mail så kommer vi ut till er.



måndag 23 augusti 2010

Hur presenterar ni dagens mat?

Här kommer några bilder från Annedalsskolan. Där presenterar Gina och Carin dagens mat på en stor griffeltavla i entreén till matsalen. Med en fin menytavla skapar dem förväntningar på dagens mat för sina gäster. När gästen kommer in i matsalen så möts dem av ett härligt salladsbord och god mat. Vem skulle inte vilja äta här?

4 kommentarer:

  1. Hejsan .
    På Blåsippans Förskola i Floda har vi fyra st. avdelningar.
    Matsedel sitter uppsatt i hallen så både barn och vuxna kan se vad som serveras.
    Inne på avdelningarnas kök så sitter också en matsedel uppsatt så all personal och även barnen kan titta på.
    Hos mig i köket så har jag en matsedel uppsatt på dörren in i köket.
    Min matsedel skivs av en matsedelsgrupp i Måltidservice.
    Måltidservice är personal som arbetar inom skola och förskola i Lerums Kommun.
    På matsedel finns det skivet att vi serverar vissa ekologiska livsmedel och att vi kan laga allergianpassad mat .
    Matsedeln ligger också ute på Blåsippans hemsida och Lerums kommuns hemsida.
    Fick bra tips när jag läste här på bloggen ang. förändring av text och utseende av matsedeln.

    Charlotta Nilsson
    Blåsippna Förskola

    SvaraRadera
  2. På stenkulan serverar vi maten på 4 olika avdelningar och i en samlingsal. På alla ställen sitter det en matsedel. den är tyvärr inte så rolig,men jobbar på att den ska bli roligare.
    vi skulle vilja köpa in en griffeltavla och ha utanför samlingsalen.
    Matesedeln finns även ute på Lerums och stenkulans hemsida. På varje serveringsställe finns det en planch som visar vilka ekologiska livsmedel vi köper in.

    Ps.Det är trevligt med en sån här blogg, där man kan få olika tips och idéer.

    Helena och Ella
    Stenkulan

    SvaraRadera
  3. Här kommer några reader från Anna-Lena från Vättleskolan.

    I korridorren sitter en matsedel uppsatt som gäller för hela terminen. Vi visar även upp tallriksmodellen där med dagens mat.

    Våra gäster äter i tre olika matsalar där även annan verksamhet pågår under dagen. Detta gör det svårt för oss att skapa en trevlig matsalsmiljö.

    Vi behöver bli bättre på att presentera dagens mat för våra gäster på ett bättre sätt. Matsedeln kan se mer inbjudande ut.

    Vi har information om vad säsongsanpassad frukt och grönsaker innebär. Vi använder flera olika sorters ekologiska produkter och MSC-märkt fisk. Detta kan vi bli bättre på att förmedla till våra gäster.

    SvaraRadera
  4. Vi har flera menyer uppsatta i matsalen och vid ingången. Fösöker få med så mycket info. som möjligt. Men vi kan bli mycket bättre och det ska vi bli också.

    Inger Frölundaskolan

    SvaraRadera

Bloggintresserade