En Blogg för att sprida tankar, ideér, inspiration, engagemang och arbetsglädje


Tanken med den här bloggen är att kunna sprida tankar, ideér och inspiration som kan vara till hjälp för att ge våra gäster god service och ett trevligt bemötande. Förhoppningsvis kan ni också få tips på hur ni kan förmedla lite matnyttig information kring ekologiska livsmedel och andra miljömedvetna val som vi gör till våra gäster.

Ta hjälp av checklistan och fundera på vad ni kan göra för era gäster. Vänd och vrid på punkterna och fundera på vad det finns för olika möjligheter. Vad är bra och vad kan vi göra bättre.

Har ni något ni vill dela med er av så gör gärna en kommentar i slutet av inlägget. Instruktioner hittar ni i sidhuvudet precis ovan.Det går också bra att höra av sig på telefon eller mail så kommer vi ut till er.



måndag 24 maj 2010

Kryddor

Krydda med inspiration, glädje och kunskap

Vilka kryddor erbjuder ni era gäster och hur tänker ni kring det här?

Våra kockar har stor kunskap och lägger stor energi på att få maten att smaka gott. Jag har funderat på vilka kryddor som kan höja maten ytterligare när det hamnat på gästens tallrik. Grillkrydda och allkrydda är de sorter som går mest i skolrestaurangerna men jag är inte lika säker på att det är dessa kryddor som gör vår mat mest rättvisa och att smaken kommer till sin rätt.

Kanske skall kryddorna varieras beroende på vilken mat vi bjuder på. Tänk oregano eller basilika till Spagetti & Köttfärssås eller citronpeppar till en god fiskrätt. Vår kunskap gör maten godare. Salt och peppar kan däremot alltid ha sin plats i kryddhyllan.

Dela gärna med er av era erfarenheter och tips!

Summan av kardemumman kanske blir en helt ny kryddhylla i din restaurang...

Mvh Katarina

24 kommentarer:

  1. vi använder inte ekologiska kryddor

    OscarFredirksSkolan..Sukran..

    SvaraRadera
  2. Vi använder inte ekologisk kryddor. Vi meddelelar inte vår kunder.
    Melek Sak
    Hålbarkompetens

    SvaraRadera
  3. sallt ,peppar, salladskrydda
    vi anvender inga ekologiska kryddor
    vi har Santa Maria kryddor
    etyketer finns kvar
    från Jola grupp 14 på knattegården i Olostorp

    SvaraRadera
  4. Salt,peppar och cironpeppar.
    Salt o peppar framhäver det mesta.
    Nej inga ekolgiska kryddor.
    Burkarna är tyvärr inte i orginal förpackning.
    Med frystejp har vi skrivit kryddans namn.
    Elizabet Önneredskolan

    SvaraRadera
  5. Vi har ett stort utbud av kryddor där barnen själva kan välja vilken krydda de vill ha på maten.
    I maten har vi mest salt och peppar.
    Burkarna står i orginalburkar längst bort i serveringsvagnen så att alla barn har tillgång

    Ulrika Bergums skola

    SvaraRadera
  6. Vi andvänder salt,peppar,timjan,citronpeppar
    vi har mycket örtkrydder i våran mat.
    Vi andvänder inte ekologiska krydder vårt kök än.
    Kryddorna är i orginalförpackning.
    Det framgår inte villka krydder som finns i maten så gästerna vet.

    SvaraRadera
  7. Oj jag glömde namnet
    Jag heter Oscar o jobbar i Furulund kök

    SvaraRadera
  8. salt,peppar,salladskkryddor,
    vi har inte ekolgiska kryddor,
    kryddorna är orginalförpackning,
    av selime furulund kök

    SvaraRadera
  9. Vi använder salt, peppar. citronpeppar till fisk. Allkrydda paprika, curry.


    Vi använder inte ekologiska kryddor.men överväger att börja med det.

    Vi köper Santa Maria Kryddor.

    Lisbeth Örgryte

    SvaraRadera
  10. Vi erbjuder våra gäster salt,peppar och salladskrydda.

    Salt, peppar, buljong.

    Har tyvärr inga ekologiska kryddor, men vi har ekologisk buljong.

    Ktryddburkana är i orginal förpackning.

    Det framgår klart och tydligt vilken krydda det är.

    Shilan: Bergum och Gunnilse

    SvaraRadera
  11. Salt,peppar,citronpeppar,vitpeppar, salladkrydda,och örtkrydda.
    Salt och peppar
    Nej, innte ekologiska kryddor.
    Vi har alltid original burkar.
    Gloria Annedalshus

    SvaraRadera
  12. Salt,vitpeppar och grovmalen svartpeppar.kryddburkarna är inte så roliga förutom riktiga saltkar.
    Örtkryddor av olika slag ger mycke smak, så dom används flitigt. Ekologiska kryddor används om tillgång finns.Fyra till fem olika även ekologiska knäckebröd serveras varje dag.Ekologiskt bordsmargarin med kyla under så det är kallt hela lunchen.Anna-Lena Vättleskolan

    SvaraRadera
  13. Det fanns salt på min restaurangen, Vi har jag salladskrydda, pepparmix,citronpeppar, basilika, oregano, timjan, dragon, vitlök, vinägrett salt och peppar tar förstaplats i hyllan.
    Ekologiska kryddor har vi inga. Vi stora och liten burk i köket men till varan gäster vi har alltid fyllda små och rena burkar. Kryddor är en smakförhöjdare äldre människor svårt att ändra smak. Ekologisk kryddor vi har inte men vi har lite färska kryddor.

    Vi har tre olika knåckebröd ( rågi fruksost,dellikatess). Vi har haft ekogisk knäckebröd till soppa men det gick inte vidare äldre har svart att ändra sig om vi ska informera till varan gäster vi skriver. Margarin stor i kyllsakpet i en stor skål det är små paket.
    Gåsen Melek

    SvaraRadera
  14. så här jobbar jag med kryddor....
    Maria på Burgården

    SvaraRadera
  15. Så här använder vi kryddor på Tretjärnsskolan som är en lågstadieskola!!
    Vi har salt och vitpeppar i ett ställ,som vi ställer fram lite efter behov!
    Eftersom man rekomenderar att vi ska minska på saltintaget i Sverige så är det bra om inte barnen använder salt i onödan!
    Pia Tretjärnsskolan

    SvaraRadera
  16. vi budeer olika kryddor tex svart,vit citronkrydda Amarech Angredgym

    SvaraRadera

Bloggintresserade