onsdag 22 december 2010
Bättre sent än aldrig!
Representanter från projektet Hållbar kompetens reste i oktober till Rom för att lära sig mer om hur staden arbetar med ekologisk mat i Roms skolor.
Måltidsorganisationen skiljer sig en hel del från den vi har i Sverige. Roms stad är en föregångare inom användandet av ekologisk mat i skolkök, där närmare 100 % av maten som serveras i skolorna är ekologisk och Rom är således mycket framstående på området. Staden har under många år arbetat strategiskt med dessa frågor och lyckats mycket väl i sitt arbete. Syftet med studiebesöket var att lära oss mer om hur man arbetar med ekologisk mat och bemötande i Roms skolor.
Gruppen som reste till Rom upplevde med koppling till bilden här ovan att styrningen inom måltidsverksamheten var relativt herarkisk och att personalen i köken var oerhört styrda av kommunen och dess ledning.
Här är fyra glada och stolta medarbetare i ett skolkök i Rom!
Om ni är intresserade av hela Romrapporten kan ni kontakta oss så mailar vi den till Er!
Trevlig Jul!
Hälsningar Anna och Viktoria
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar