En Blogg för att sprida tankar, ideér, inspiration, engagemang och arbetsglädje


Tanken med den här bloggen är att kunna sprida tankar, ideér och inspiration som kan vara till hjälp för att ge våra gäster god service och ett trevligt bemötande. Förhoppningsvis kan ni också få tips på hur ni kan förmedla lite matnyttig information kring ekologiska livsmedel och andra miljömedvetna val som vi gör till våra gäster.

Ta hjälp av checklistan och fundera på vad ni kan göra för era gäster. Vänd och vrid på punkterna och fundera på vad det finns för olika möjligheter. Vad är bra och vad kan vi göra bättre.

Har ni något ni vill dela med er av så gör gärna en kommentar i slutet av inlägget. Instruktioner hittar ni i sidhuvudet precis ovan.Det går också bra att höra av sig på telefon eller mail så kommer vi ut till er.



tisdag 14 september 2010

Svenska äppelsorter

Svenska äppelsorter. Vilken sort passar till vad?
Krispigt, sött, syrligt, saftigt, eller mjöligt. Varje äppelsort bjuder på sin speciella smakupplevelse och har lite olika användningsområden.

Svenska äpplen är lite som svenska jordgubbar, när de odlas på Sveriges nordliga breddgrader blir de mer välsmakande och aromrika än de importerade. Visst är det något alldeles speciellt med svenska äpplen? Kanske är de inte lika hållbara som ett alltid lika grönt blankpolerat Granny Smith från andra sidan jorden men svenska äpplen smakar och doftar desto mer.

Här kan du läsa mer om alla olika svenska äpplen
Svenska äppelsorter

Bjuder någon dig på äpple så se upp! Visste du att enligt gammal svensk tradition kan man binda sin käraste till sig genom att tre nätter i rad sova med ett äpple i sin armhåla så det blir rikligt indränkt med svett. Därefter ska man erbjuda den utvalde att äta av äpplet.
Trevligt med kärlek men ett äpple från en svettig armhåla?!

Från icas hemsida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade