En Blogg för att sprida tankar, ideér, inspiration, engagemang och arbetsglädje


Tanken med den här bloggen är att kunna sprida tankar, ideér och inspiration som kan vara till hjälp för att ge våra gäster god service och ett trevligt bemötande. Förhoppningsvis kan ni också få tips på hur ni kan förmedla lite matnyttig information kring ekologiska livsmedel och andra miljömedvetna val som vi gör till våra gäster.

Ta hjälp av checklistan och fundera på vad ni kan göra för era gäster. Vänd och vrid på punkterna och fundera på vad det finns för olika möjligheter. Vad är bra och vad kan vi göra bättre.

Har ni något ni vill dela med er av så gör gärna en kommentar i slutet av inlägget. Instruktioner hittar ni i sidhuvudet precis ovan.Det går också bra att höra av sig på telefon eller mail så kommer vi ut till er.



onsdag 29 september 2010

Kanelbullens dag

På måndag är det Kanelbullens dag. En kanelbulle hade så klart smakat bäst men varför inte bjuda på lite kul information.


Kanel är verkligen en året runt krydda; lika självklar på julens gröt som på sommarens filtallrik. Och tur är väl det, för kanelen är nyttig vinter som sommar. Visste du att kanel lindrar din förkylning.Ordet kanel kommer från italienskans ”canella” som betyder litet rör. Det syftar såklart på själva kanelstången som i sin tur är en bit av kanelträdets soltorkade bark.

Rent logiskt betyder väl det att våra kanelbullar är en form av barkbröd…?

Läs mer om Kanelbullens dag här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade