En Blogg för att sprida tankar, ideér, inspiration, engagemang och arbetsglädje


Tanken med den här bloggen är att kunna sprida tankar, ideér och inspiration som kan vara till hjälp för att ge våra gäster god service och ett trevligt bemötande. Förhoppningsvis kan ni också få tips på hur ni kan förmedla lite matnyttig information kring ekologiska livsmedel och andra miljömedvetna val som vi gör till våra gäster.

Ta hjälp av checklistan och fundera på vad ni kan göra för era gäster. Vänd och vrid på punkterna och fundera på vad det finns för olika möjligheter. Vad är bra och vad kan vi göra bättre.

Har ni något ni vill dela med er av så gör gärna en kommentar i slutet av inlägget. Instruktioner hittar ni i sidhuvudet precis ovan.Det går också bra att höra av sig på telefon eller mail så kommer vi ut till er.



lördag 1 maj 2010

Salladsbordet - Ett sätt att sprida kunskap och väcka tankar hos gäster i farten

Hej!
I våra restauranger är det oftast full fart och därför måste vi vara påhittiga för att nå våra gäster. Salladsbordet kan vara ett sätt att sprida kunskap och väcka tankar hos våra gäster. Det är också ett sätt för oss sprida det som är viktigt för oss till våra gäster.

Precis som att det är bra att tala om innehållet på salladsbordet så har vi också möjligheten att visa vad som är ekologiskt, KRAV och säsongsanpassat och vad detta innebär. För oss är detta självklart men vet våra gäster vad det innebär? Varför inte passa på att sprida miljövänlig matnyttig information på salladsbordet.














Vad betyder ekologisk?
Vad är KRAV?
Vad ämenas med säsongsanpassat?
Vilka grönsaker är bra miljöval?


Detta är också ett sätt att visa vad vi är bra på och vilket oerhört viktigt arbete vi gör. På många sätt! Fundera på vad ni tycker är viktigt och vad ni vill förmedla till era gäster.

Trevlig 1:a maj // Katarina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade