En Blogg för att sprida tankar, ideér, inspiration, engagemang och arbetsglädje


Tanken med den här bloggen är att kunna sprida tankar, ideér och inspiration som kan vara till hjälp för att ge våra gäster god service och ett trevligt bemötande. Förhoppningsvis kan ni också få tips på hur ni kan förmedla lite matnyttig information kring ekologiska livsmedel och andra miljömedvetna val som vi gör till våra gäster.

Ta hjälp av checklistan och fundera på vad ni kan göra för era gäster. Vänd och vrid på punkterna och fundera på vad det finns för olika möjligheter. Vad är bra och vad kan vi göra bättre.

Har ni något ni vill dela med er av så gör gärna en kommentar i slutet av inlägget. Instruktioner hittar ni i sidhuvudet precis ovan.Det går också bra att höra av sig på telefon eller mail så kommer vi ut till er.



onsdag 17 mars 2010

Resurskloka tips från Arla

Hej på er!

På arlas hemmsida kan vi nu läsa om resursklok matlagning, matlagning efter säsong, spara el i köket, förpackningar är några av de ämen som tas upp. Här finns mycket intressant att läsa! Läs gärna mer på Arlas hemsida.

Från Arlas hemsida

Under den kallaste årstiden är det svenska kålsorter, potatis och rotfrukter som har sin säsong. Under den här årstiden kan det även finnas svenska äpplen i butikerna.

Till de resurskloka frukterna och grönsakerna så här års räknas även en del av det som kommer från södra Europa, till exempel citrusfrukter, blomkål, broccoli, fänkål, paprika och spenat.


Matlagning handlar om att ta väl vara på råvarorna från naturen. Våra kök är slutstationen på matens långa resa från odling, uppfödning, tillverkning och försäljning. Den resan förbrukar energi och orsakar utsläpp av växthusgaser.

Alla människor behöver mat för att leva - men ingen har glädje av mat som hamnar i soptunnan. Och det är mycket. Den mat som slängs under ett år i Sverige orsakar lika stora utsläpp av växthusgaser som 700 000 bilar. Och det är enkelt att göra något åt detta! Låt ditt kök bli platsen för ett aktivt miljöarbete genom att ta hand om maten som finns där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade