Hej på er!På arlas hemmsida kan vi nu läsa om resursklok matlagning, matlagning efter säsong, spara el i köket, förpackningar är några av de ämen som tas upp. Här finns mycket intressant att läsa! Läs gärna mer på Arlas hemsida.
Från Arlas hemsida
Under den kallaste årstiden är det svenska kålsorter, potatis och rotfrukter som har sin säsong. Under den här årstiden kan det även finnas svenska äpplen i butikerna.
Till de resurskloka frukterna och grönsakerna så här års räknas även en del av det som kommer från södra Europa, till exempel citrusfrukter, blomkål, broccoli, fänkål, paprika och spenat.
Matlagning handlar om att ta väl vara på råvarorna från naturen. Våra kök är slutstationen på matens långa resa från odling, uppfödning, tillverkning och försäljning. Den resan förbrukar energi och orsakar utsläpp av växthusgaser.
Alla människor behöver mat för att leva - men ingen har glädje av mat som hamnar i soptunnan. Och det är mycket. Den mat som slängs under ett år i Sverige orsakar lika stora utsläpp av växthusgaser som 700 000 bilar. Och det är enkelt att göra något åt detta! Låt ditt kök bli platsen för ett aktivt miljöarbete genom att ta hand om maten som finns där.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar