En Blogg för att sprida tankar, ideér, inspiration, engagemang och arbetsglädje


Tanken med den här bloggen är att kunna sprida tankar, ideér och inspiration som kan vara till hjälp för att ge våra gäster god service och ett trevligt bemötande. Förhoppningsvis kan ni också få tips på hur ni kan förmedla lite matnyttig information kring ekologiska livsmedel och andra miljömedvetna val som vi gör till våra gäster.

Ta hjälp av checklistan och fundera på vad ni kan göra för era gäster. Vänd och vrid på punkterna och fundera på vad det finns för olika möjligheter. Vad är bra och vad kan vi göra bättre.

Har ni något ni vill dela med er av så gör gärna en kommentar i slutet av inlägget. Instruktioner hittar ni i sidhuvudet precis ovan.Det går också bra att höra av sig på telefon eller mail så kommer vi ut till er.



söndag 14 november 2010

Det är så roligt att det nu är många som är inne och tittar på Bloggen och att den nu fungerar som ett sätt att sprida inspiration till varandra.

I fredags pratade jag med Camilla på Hulanskolan i Lerum. Hon berättade att hon sett en bild med fina kryddburkar som var tagen på Nordhemsskolan i Linnestaden. Camilla ringde dit och pratade med personalen och fick tipset att ringa vidare till Santa Maria. Det hela slutade med ett besök från Santa Maria och nu är alla kryddburkar utbytta till nya fräscha. Camilla är också på gång med att ordna så att det finns information om mat och miljö på skolans hemsida. Det är också många som har varit nyfikna på Camillas sätt att ordna med information på salladsbordet.

Förra veckan ringde det från Ugglumskolan i Partille. Här hade man tidigare sett kort från Klarebergsskolan och deras information till gästen om tallrikssvinn ville man titta mer på.

Här kan du läsa mer om Lerums visioner.
Lerums vision är att bli Sveriges ledande miljökommun till år 2025 eller tidigare.
Genom måltider kan man arbeta bättre miljö! Kommunen väljer ekologiskt och om möjligt rättvisemärktLerum har under de senaste åren arbetat för att höja den sammanlagda mängden ekologiska livsmedel i kommunen vilket har lett till att kostnadsandelen för ekologiska livsmedel har ökat från 6 % 2003 till 22 % 2010.

Lerums måltider ska vara klimatanpassade och genom god kvalitet vara ett bidrag till att målen för verksamheterna uppnås. Arbetet styrs av politiskt framtagna kvalitetsnivåer för måltidsverksamheten.

Läs mer här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade