En Blogg för att sprida tankar, ideér, inspiration, engagemang och arbetsglädje


Tanken med den här bloggen är att kunna sprida tankar, ideér och inspiration som kan vara till hjälp för att ge våra gäster god service och ett trevligt bemötande. Förhoppningsvis kan ni också få tips på hur ni kan förmedla lite matnyttig information kring ekologiska livsmedel och andra miljömedvetna val som vi gör till våra gäster.

Ta hjälp av checklistan och fundera på vad ni kan göra för era gäster. Vänd och vrid på punkterna och fundera på vad det finns för olika möjligheter. Vad är bra och vad kan vi göra bättre.

Har ni något ni vill dela med er av så gör gärna en kommentar i slutet av inlägget. Instruktioner hittar ni i sidhuvudet precis ovan.Det går också bra att höra av sig på telefon eller mail så kommer vi ut till er.



lördag 16 oktober 2010

Njut av höstens goda äpplen

Visst är det härligt med hösten och alla goda äpplen. Passa på att njuta av våra goda äpplen, goda som dem är, i en äpplepaj eller varför inte i en god sallad.

Matvete tillsammans med solrosskott, äpple, goda osttärningar och toppad med torkade äpplechips. Varför inte bjuda på en god äpplechutney till, fantastikt gott till osten och enkelt att göra. Smakkrock av sött, salt och syrligt!

4 kommentarer:

  1. salladsbordet innehåller 6 olika sorter.Byter ut allt eftersom så att det ser fräschtut under hella serveringen.Står nära serveringsdisken.porthälla gymn britt kristina

    SvaraRadera
  2. På våran skola jobbar vi med 2 salladsbord som står placerade efter den varma maten lite längre ner i matsalen. Pelarna som står vid salladsborden har svarta dekorationsbokstäver så det står SALLAD. Varje dag serverar vi mellan 6-10 olika sallader. 4-5 "rena" och några blandningar. Salladerna serveras på olika formade fat och dekoreras med olika färger osv så man äter med ögat! Infromation om innehåll finns uppsatt på en lapp bredvid salladen. Salladsbordet kollas ofta till under lunchserveringen och hålls rent och snyggt så gott de går. Vi jobbar inte så mycket med KRAV och ekologiskt tyvärr men har vi en temavecka eller liknande sätts det upp information vid salladsborden som barnen gärna läser på!

    /Sofia och Rosie Vallhamraskolan

    SvaraRadera
  3. Vi har ett jättefint salladsbord med säsongsanpassade grönsaker.
    Vi serverar ekologiska grönsaker som vi märker med små skyltar som "tyvärr har en tendens att hamna i salladen".
    Varje dag serverar vi ca 13-15 olika sallader varav fem är rena och resterande är blandade.
    Vi har placerat salladen före maten och serverar den i rostfria runda skålar i olika storlekar.
    Vi skriver inte ut vad salladen inehåller (vi ska bättra oss på det)men det finns alltid personal att fråga.

    Christina E Guldhedskolan

    SvaraRadera
  4. Vi har 4 sorters sallader idag,som står på ett långt bord ihop med knäckebrödet!
    Vi märker inte ut innehållet eller om det är ekologiskt men ska börja med det och även ha fler sorters sallader och grönsaker! Sen ska vi köpa in griffeltavlor som vi hänger ovanför salladen och knäckebrödet som vi skriver tex salladsbuffe. Har mycket ideer om förändring har blivit jätte inspirerad av hållbar kompetens.
    Pia Tretjärnsskolan

    SvaraRadera

Bloggintresserade