En Blogg för att sprida tankar, ideér, inspiration, engagemang och arbetsglädje


Tanken med den här bloggen är att kunna sprida tankar, ideér och inspiration som kan vara till hjälp för att ge våra gäster god service och ett trevligt bemötande. Förhoppningsvis kan ni också få tips på hur ni kan förmedla lite matnyttig information kring ekologiska livsmedel och andra miljömedvetna val som vi gör till våra gäster.

Ta hjälp av checklistan och fundera på vad ni kan göra för era gäster. Vänd och vrid på punkterna och fundera på vad det finns för olika möjligheter. Vad är bra och vad kan vi göra bättre.

Har ni något ni vill dela med er av så gör gärna en kommentar i slutet av inlägget. Instruktioner hittar ni i sidhuvudet precis ovan.Det går också bra att höra av sig på telefon eller mail så kommer vi ut till er.



tisdag 21 september 2010

Miljösmart och fint på Klarebergsskolan

Mer inspiration!

På Klarebergsskolan i Kärra möts alla gäster av en fint presenterad meny och här finns det också information om vilka ekologiska och kravmärkta produkter man använder sig av och vad det KRAV-märket står för. Tallriksmodellen står också uppdukad så att alla gäster kan se.

Vid diskinlämningen finns det information om att det inte är miljösmart att slänga mat.




Åsa, Ann-Louise, Jaana och Dana har satsat på salladsbordet. Här finns det mycket gott att välja på och information om innehåll och vad som är ekologiskt. Fina skyltar och man använder sig också av salladsvagnen där man skriver med Griffelpenna. Genom att använda sig av olika färger så blir det tydligt för gästerna vad som är ekologiskt på salladsbordet.







Här kommer ett bra tips till från Klarebergsskolan. Varför inte erbjuda sina gäster gott citronvatten? Fina kannor med citron i brevid vattensifonen.





















Smöret låg fint upplagt i keramikskålar på en kylplatta. Allt såg jättefint ut och kul med lite nytänk. // Katarina

5 kommentarer:

  1. Vi har 4 olika sorters hårt bröd varav ett
    är kravmärkt, till sörgåsmargarin använder
    vi Milda, ej ekologiskt
    Louise
    Höjdens fsk

    SvaraRadera
  2. Vi serverar Wasahusman,falurågrut,havreknäcke.
    Vi har även ekologiskt hällbröd och ett annat ekologiskt knäckebröd.Vi sätter upp en skylt som talar om att brödet är ekologiskt.
    Bordsmargarinet serveras i sin ask.
    Christina Guldhedskolan

    SvaraRadera
  3. Knäckebrödet står i ställning på 4 sorter var av ett är ekologiskt.Smöret serveras direkt ur förpackningen.Står i närhet av brödet.Ej ekologiskt.Porthälla gymn. Britt Kristina

    SvaraRadera
  4. På varje (4 avd) avdelning sitter det en inplastad veckomatsedel på informationsväggen för föräldrarna Den har en liten årstidsbild.
    Inbjudande vet jag inte om jag kan påstå, måltidsservice har utformat den men rättstavat tycker jag att det är
    Inform. om ekol, krav var det är prod. anges ej
    Louise
    Höjdens fsk.

    SvaraRadera
  5. På vår förskolan serverar vi 5 olika sorters knäcke varv 3 ekologiska. Vi blandar alla olika sorter och lägger det i genomskinliga och skickar det till avdelningarna.

    Vi har nog inte förmedlat våra gäster om knäcke är okologiska eller inte.

    Sagoskogen:Shilan

    SvaraRadera

Bloggintresserade