På Skogomeskolan i Backa var det Skördefest förra veckan. Barnen på skolan och förskolan skördade grönsaker och frukt som såddes under våren. Morötter, palsternacka, rödbetor, potatis, äpplen och plommon var en del av det som skördades. Gurka, tomater, purjolök och persilja har man njutit av tidigare under hösten. Mer ekologiskt och närproducerat än så här kan det inte bli.
Skörden tar Anitha, Lisa, Carina och Margaret hand om i köket och avslutas med en festmåltid. Barnen dekorerar matsalen med löv i hösten färger.
På menyn
Ungskokt Skrubba från Nordatlanten
Egenodlad potatis, Asterix & Mandelpotatis
Vitvinssås
Rostade rotfrukter från egen odling, morötter, palsternacka och rödbetor toppade med persilja
Salladsbord
Plommon
Maten var fantastiskt god.
Skolan har en profil med inriktning på miljö och miljömedvetenhet som genomsyrar alla aktiviteter.
Titta och njut!
Titta här så får du se mer
tisdag 21 september 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar