En Blogg för att sprida tankar, ideér, inspiration, engagemang och arbetsglädje


Tanken med den här bloggen är att kunna sprida tankar, ideér och inspiration som kan vara till hjälp för att ge våra gäster god service och ett trevligt bemötande. Förhoppningsvis kan ni också få tips på hur ni kan förmedla lite matnyttig information kring ekologiska livsmedel och andra miljömedvetna val som vi gör till våra gäster.

Ta hjälp av checklistan och fundera på vad ni kan göra för era gäster. Vänd och vrid på punkterna och fundera på vad det finns för olika möjligheter. Vad är bra och vad kan vi göra bättre.

Har ni något ni vill dela med er av så gör gärna en kommentar i slutet av inlägget. Instruktioner hittar ni i sidhuvudet precis ovan.Det går också bra att höra av sig på telefon eller mail så kommer vi ut till er.



måndag 17 maj 2010

Utmaning - Någon som nappar?

Miljövänligt på IKEA
I helgen var jag en sväng på IKEA och eftersom tanken är att vi skall skaffa inspiration, lära oss av och se hur man jobbar i privat verksamhet så gäller det att hålla ögonen öppna. Tyvärr har vi endast en deltagare från den privata verksamheten än så länge men det hindrar ju inte att vi själva ser oss omkring och ser hur andra gör.

Tänk om det finns möjlighet att ha ett sådant här tydligt miljöbudskap vid diskinlämningen. Vilken utmaning!



Budskapet är tydligt och går inte att missa. Vet era gäster om att ni arbetar med tallrikssvinn, sortering av avfall och isådana fall varför?

Har ni information på nätet om miljön som era gäster kan läsa och varför miljöfrågorna är så viktiga för er? Hur kan gästen själv bidra till en bättre miljö i eran restaurang? Kanske är detta något som ni kan diskutera i er kostverksamhet.

Skall vi dessutom höja statusen på vårt yrke så är det viktigt att vi visar att vi har kunskap och vad vi är bra på.

PÅ www.gillajorden.se kan du läsa mer vad IKEA gör för miljön och vad du själv kan göra. Jobbet tar som sagt vad aldrig slut!












Även i restaurangerna arbetar IKEA miljömedvetet.

Från IKEAs hemsida:
Varje år äter miljoner människor i våra restauranger. Även här håller vi ett öga på miljön. Vi har alltid minst en ekologisk rätt i vårt restaurangutbud. Dessutom är 15 % av produkterna i vår IKEA Montera & Dinera garanterat ekologiska.

Varje marknad kan dessutom lägga till produkter från det egna landet. Till exempel använder IKEA Italien 70 ekologiska ingredienser vid matlagningen i varuhusens restauranger. Det blir sedan till läckra rätter på tallriken.


Ha en fortsatt trevlig dag! Mvh Katarina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade