En Blogg för att sprida tankar, ideér, inspiration, engagemang och arbetsglädje


Tanken med den här bloggen är att kunna sprida tankar, ideér och inspiration som kan vara till hjälp för att ge våra gäster god service och ett trevligt bemötande. Förhoppningsvis kan ni också få tips på hur ni kan förmedla lite matnyttig information kring ekologiska livsmedel och andra miljömedvetna val som vi gör till våra gäster.

Ta hjälp av checklistan och fundera på vad ni kan göra för era gäster. Vänd och vrid på punkterna och fundera på vad det finns för olika möjligheter. Vad är bra och vad kan vi göra bättre.

Har ni något ni vill dela med er av så gör gärna en kommentar i slutet av inlägget. Instruktioner hittar ni i sidhuvudet precis ovan.Det går också bra att höra av sig på telefon eller mail så kommer vi ut till er.



fredag 17 december 2010

Julrecept


Rödkålssallad med apelsin och rostade solroskärnor½ huvud färsk rödkål
2 apelsiner
1 dl solroskärnor
1 dl olivolja
2 msk apelsinjuice(koncentrat)
1 msk färsk finriven ingefära
Salt
Svartpeppar

Rosta solroskärnorna och låt dem svalna.
Finstrimla rödkålen.
Dela apelsinerna i mindre bitar.
Blanda olivolja, apelsinjuice och kryddor.
Blanda samman alla ingredienser och smaka av med mer kryddor ev.
Låt salladen stå och dra minst ett par timmar för att smakerna ska komma fram.
Går bra att spar flera dagar.

5-minuters kola!
2 ½ dl socker
5 msk kakao
10 msk sirap
225 g smör
5 tsk vaninilinsocker
Går utmärkt att smaksätta kolan med ex nötter, mandel eller polkagrisar.
Använd en tjockbottnad kastrull. Lägg i alla ingredienser i den kalla kastrullen och låt det koka på svag värme ca 5 minuter. För att se om kolan är klar gör ett kulprov. Häll ner lite kolasmet i ett glas med iskallt vatten. Om smeten går att forma till en kula är den klar.
Klä en form med bakplåtspapper och häll i smeten. Låt den stelna. Skär då kolan i lagom stora fyrkanter och slå in dem i smörpapper.
Fantastiskt gott julgodis och framför allt väldigt lätt att göra.

Lycka till önskar Anna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade