En Blogg för att sprida tankar, ideér, inspiration, engagemang och arbetsglädje


Tanken med den här bloggen är att kunna sprida tankar, ideér och inspiration som kan vara till hjälp för att ge våra gäster god service och ett trevligt bemötande. Förhoppningsvis kan ni också få tips på hur ni kan förmedla lite matnyttig information kring ekologiska livsmedel och andra miljömedvetna val som vi gör till våra gäster.

Ta hjälp av checklistan och fundera på vad ni kan göra för era gäster. Vänd och vrid på punkterna och fundera på vad det finns för olika möjligheter. Vad är bra och vad kan vi göra bättre.

Har ni något ni vill dela med er av så gör gärna en kommentar i slutet av inlägget. Instruktioner hittar ni i sidhuvudet precis ovan.Det går också bra att höra av sig på telefon eller mail så kommer vi ut till er.



onsdag 22 december 2010

Bättre sent än aldrig!



Representanter från projektet Hållbar kompetens reste i oktober till Rom för att lära sig mer om hur staden arbetar med ekologisk mat i Roms skolor.
Måltidsorganisationen skiljer sig en hel del från den vi har i Sverige. Roms stad är en föregångare inom användandet av ekologisk mat i skolkök, där närmare 100 % av maten som serveras i skolorna är ekologisk och Rom är således mycket framstående på området. Staden har under många år arbetat strategiskt med dessa frågor och lyckats mycket väl i sitt arbete. Syftet med studiebesöket var att lära oss mer om hur man arbetar med ekologisk mat och bemötande i Roms skolor.
Gruppen som reste till Rom upplevde med koppling till bilden här ovan att styrningen inom måltidsverksamheten var relativt herarkisk och att personalen i köken var oerhört styrda av kommunen och dess ledning.
Här är fyra glada och stolta medarbetare i ett skolkök i Rom!

Om ni är intresserade av hela Romrapporten kan ni kontakta oss så mailar vi den till Er!

Trevlig Jul!
Hälsningar Anna och Viktoria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade