En Blogg för att sprida tankar, ideér, inspiration, engagemang och arbetsglädje


Tanken med den här bloggen är att kunna sprida tankar, ideér och inspiration som kan vara till hjälp för att ge våra gäster god service och ett trevligt bemötande. Förhoppningsvis kan ni också få tips på hur ni kan förmedla lite matnyttig information kring ekologiska livsmedel och andra miljömedvetna val som vi gör till våra gäster.

Ta hjälp av checklistan och fundera på vad ni kan göra för era gäster. Vänd och vrid på punkterna och fundera på vad det finns för olika möjligheter. Vad är bra och vad kan vi göra bättre.

Har ni något ni vill dela med er av så gör gärna en kommentar i slutet av inlägget. Instruktioner hittar ni i sidhuvudet precis ovan.Det går också bra att höra av sig på telefon eller mail så kommer vi ut till er.



fredag 10 december 2010

Här var det Nobelmiddag!


I dag har jag åkt runt i stan och besökt flera trevliga nobelmiddagar!
Fantastiskt kul att se att det finns så många eldsjälar i verksamheterna. Betyder så mycket för besöket i matsalen om personalen gjort det där "lilla extra" och det har NI verkligen lyckats med i dag! God mat, trevligt bemötande, fina dekorationer och fina kläder dagen till ära.

På Hagaskolan hade alla elever men även tjejerna i köket klätt sig lite extra fint i dag. Klänning, kavaj och skjorta och även slips var det någon som hade, så fina ni var!

I Annedalsskolans matsal kan man verkligen säga att de hade ansträngt sig. Mysbelysning och levande ljus på alla borden. Salladsbuffén var uppdukad på silverfat och Karin och Jenny serverade barnen av den goda steken med gräddsås som stod på menyn i dag! Barnen verkade väldigt nöjda och de blev trevligt bemötta när de kom in i restaurnag Källaren som de döpt sin matsal till. Personalen var alldeles lyrisk när de såg vad tjejerna ansträngt sig för att barn och lärare ska få en trevlig måltidsupplevelse. Höjdpunkten på dagen att gå hit och äta var det en som sa, sträck på Er och ta åt er av den komplimangen, ett mycket bra bevis på att ni gör ett fantastiskt jobb!

I den lilla matsalen på Annedalsäldreboende hade Connie och Sukran klätt sig i långkjol och klänning för att det skulle vara extra festligt att äta i deras matsal i dag! De hade gjort jättefina salladsupplägningar och till varmrätt serverades älggryta med svartvinbärsgéle och till dessert blev det fruktsallad och grädde, mums!
Lunchens höjdpunkt var nog ändå att de delade ut Nobels fredspris till den klassen som visat på gott uppförande och respekt för sina kamrater etc. Då de arbetat mycket med svinnet i den här matsalen delades det även ut Nobelpris i ekonomi. De klasserna som fick detta pris var de som kastat minst mat! Ett mycket trevligt initiativ!

Min dag avslutades på Buråsskolan där det bjöds på fantastisk mat, Nötstek med potatisgratäng och en härlig och färgstark salladsbuffé samt kladdkaka med hallon och grädde som dessert! Här hade Yvonne och hennes kollegor samarbetat med elever och pedagoger på ett mycket bra sätt. Elevrådet hjälpte till med dukning och servering under dagen och undertiden eleverna åt var det ett gäng duktiga elever från skolan som bjöd på levande musik! Tänk vad samarbet kan leda till, fotsätt så!

Tack för att jag fick komma och hälsa på just Er! Stor eloge till Er alla för Ert brinande intresse och engagemang för det Ni gör!!

Trevlig helg!

Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade