En Blogg för att sprida tankar, ideér, inspiration, engagemang och arbetsglädje


Tanken med den här bloggen är att kunna sprida tankar, ideér och inspiration som kan vara till hjälp för att ge våra gäster god service och ett trevligt bemötande. Förhoppningsvis kan ni också få tips på hur ni kan förmedla lite matnyttig information kring ekologiska livsmedel och andra miljömedvetna val som vi gör till våra gäster.

Ta hjälp av checklistan och fundera på vad ni kan göra för era gäster. Vänd och vrid på punkterna och fundera på vad det finns för olika möjligheter. Vad är bra och vad kan vi göra bättre.

Har ni något ni vill dela med er av så gör gärna en kommentar i slutet av inlägget. Instruktioner hittar ni i sidhuvudet precis ovan.Det går också bra att höra av sig på telefon eller mail så kommer vi ut till er.



måndag 19 april 2010

Arlas Guldko 2010

Hej!
Imorgon koras årets vinnare till Arlas Guldko. Nordhemsskolan i Göteborg är till final i Arla Foods Guldko 2010 - Bästa Matglädjeskola.

Jag håller tummarna för att ni vinner Guldkossan och hoppas att ni så småningom vill skriva några rader själva om erat fantastiska arbete här på bloggen.

Syftet är att uppmärksamma särskilda insatser för matglädje och miljöarbete. Arla Foods Guldko ska belöna goda förebilder inom de områden som ligger företaget nära och som är viktiga för dagens och morgondagens generationer. Tävlingen består av fem kategorier: Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjeskola, Bästa Seniorservering, Bästa Snabbmål och Bästa Matglädjebutik.

Här kommer några rader från Arlas hemsida

”Man måste ständigt överraska eleverna med nya saker”

Överraskningar för eleverna, en inspirerande restaurangmiljö och yrkesstolthet. Tre saker som personalen på Nordhemsskolan i Göteborg arbetar med för att skapa matglädje. Nu har deras engagemang gett dem en finalplats i Arla Foods Guldko 2010 i kategorin Bästa Matglädjeskola.

- Det känns fantastiskt att bli nominerade – vi blev så glada att tårarna rann! Det är verkligen roligt att få ”cred” för allt vårt arbete och engagemang, säger Liselotte Edvardsson, dietkock på Nordhemsskolan i Göteborg.

För två år sedan började satsningen på matglädje, med enhetliga kockkläder och namnskyltar för att skapa yrkesstolthet. Sedan tog man fram flera alternativa rätter, och en ekologisk säsongsanpassad salladsbuffé med närmare 20 salladssorter. Också föräldrarna engagerades och bjöds in att prova skolans mat till middag, vilket var väldigt populärt.

Personalen strävar efter att ständigt överraska eleverna med nya saker, för att skapa variation och en spännande upplevelse. Ett exempel är när man bjuder in leverantörer som plötsligt kan stå och woka i restaurangen. Att matgästerna är mycket nöjda visar sig både i elevernas matråd och i enkäterna man gör med jämna mellanrum.

En god måltidsmiljö med vett och etikett är viktigt. I framtidsplanerna ingår bland annat att eleverna ska kunna boka bord, och ha en elev som hovmästare. Tanken är att inspirera hela matsalen till en ännu trevligare atmosfär.

- Innan vi skickade ansökan till Arlas Guldko pussade alla i personalen kuvertet, rektorn också! Men alla är vinnare i den här tävlingen oavsett vem som kommer på första plats, säger Liselotte Edvardsson.


Läs gärna mer på Arlas hemsida. Länken hittar ni här brevid!

Mvh Katarina

Bloggintresserade