
Här kommer ytterligare ett tips på hur vi kan ge våra gäster information om ekologiska livsmedel. I Frölunda-Högsbo har man arbetat med bordsryttare på borden där gästerna har fått dagens fråga. När gästen har klurat färdigt på frågan finns svaret på andra sidan av bordsryttaren.
Här kommer exempel på frågor som man använt sig av:
Vad är ekologisk mat?
Det är livsmedel som i lagar mat av som har fätt växa naturligt på vår jord. Djuren får gå ute och äta sådant som finns i naturen. Växterna har inte besprutats med något medel för att växa bättre.
Smakar ekologiskt godare?
Eftersom ekologiska grödor växer långsammare innehåller de mindre vatten. De gör att näringsämnen och aromer blir mer koncentrerade, och hur det påverkar smaaken lämnar vi till dig att upptäcka.
Göteborgsposten 10 nov 2010:Ekologisk mat inte nyttigare
SvaraRaderaEkologisk mat är inte nyttigare än traditionellt odlad mat.Det visar en ny dansk studie som publicerats i American Chemical Societys tidsskrift "Journal of Agriculture and Food Chemistry".De danska forskarna har granskat ekologiskt odlad lök,morötter och potatis och kunnat konstatera att livsmedlen inte innehåller högre halter av antioxidanter än de som framställs på traditionell väg,med hjälp av handelsgödsel och bekämpningsmedel.