En Blogg för att sprida tankar, ideér, inspiration, engagemang och arbetsglädje


Tanken med den här bloggen är att kunna sprida tankar, ideér och inspiration som kan vara till hjälp för att ge våra gäster god service och ett trevligt bemötande. Förhoppningsvis kan ni också få tips på hur ni kan förmedla lite matnyttig information kring ekologiska livsmedel och andra miljömedvetna val som vi gör till våra gäster.

Ta hjälp av checklistan och fundera på vad ni kan göra för era gäster. Vänd och vrid på punkterna och fundera på vad det finns för olika möjligheter. Vad är bra och vad kan vi göra bättre.

Har ni något ni vill dela med er av så gör gärna en kommentar i slutet av inlägget. Instruktioner hittar ni i sidhuvudet precis ovan.Det går också bra att höra av sig på telefon eller mail så kommer vi ut till er.



lördag 6 november 2010

Energizonen - Sodexho skolkoncept

Det finns kommuner som tar hjälp av företag för att driva sina skolrestauranger. Här kan du läsa hur Sodexho arbetar med skolmat. Passa också på att titta på hur de arbetar med information till gästen. Här tror jag att vi har en del att lära.

Sodexo AB är ett av Sveriges och Nordens ledande Service Managementföretag. Sodexo tillagar och serverar vi skolmåltider på uppdrag av kommuner och friskolor.
EnergiZonen är Sodexhos koncept för skolmåltider och tar fasta på både maten och matsalsmiljön eftersom båda är lika viktiga för helhetsupplevelsen. Ökad trivsel leder till bättre matvanor och på sikt till ett bättre skolarbete.

Här kan du läsa mer om Sodexhos arbete
Så här arbetar Sodexho med skolmat
Energizonen - Sodexho skolkoncept


Förhoppningsvis så kommer det att bli ett studiebesök inom kort, håll ögonen öppna!

Trevlig kväll önskar Katarina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade