En Blogg för att sprida tankar, ideér, inspiration, engagemang och arbetsglädje


Tanken med den här bloggen är att kunna sprida tankar, ideér och inspiration som kan vara till hjälp för att ge våra gäster god service och ett trevligt bemötande. Förhoppningsvis kan ni också få tips på hur ni kan förmedla lite matnyttig information kring ekologiska livsmedel och andra miljömedvetna val som vi gör till våra gäster.

Ta hjälp av checklistan och fundera på vad ni kan göra för era gäster. Vänd och vrid på punkterna och fundera på vad det finns för olika möjligheter. Vad är bra och vad kan vi göra bättre.

Har ni något ni vill dela med er av så gör gärna en kommentar i slutet av inlägget. Instruktioner hittar ni i sidhuvudet precis ovan.Det går också bra att höra av sig på telefon eller mail så kommer vi ut till er.



lördag 30 oktober 2010

Sallad i säsong - oktober till december

Nu är det gott att komma in i värmen och njuta av höstens smakrika råvaror. Hösten är generös och har mycket att erbjuda. Vad smakar bättre än svenskodlade ugnsrostade rotfrukter med smak av honung och citron.

Från Arlas hemsida:
Säsongens svenskodlade grönsaker och rotfrukter som är smarta ur ett klimatperspektiv är: blomkål, broccoli, brysselkål, grönkål, jordärtskocka, kålrot, lök, morötter, palsternacka, persiljerot, potatis, purjolök, rotselleri, rödbetor, rödkål, salladskål, savoykål, vitkål, stjälkselleri och äpplen förstås.

Från frilandsodlingar i södra Europa kommer det aubergine, blomkål, broccoli, paprika och spenat. Därifrån kan vi också välja apelsin, citron och kiwi.

Någon som vill dela med sig av något gott salladsrecept med säsongens råvaror?

Nu är det kvällen! Mvh Katarina

2 kommentarer:

  1. Rödkålssallad med apelsin

    strimlad rödkål
    apelsiner i bitar
    rostade solroskärnor
    salt
    peppar
    olivolja

    Gott och vackert för ögat!
    Trevlig söndag!

    /Anna

    SvaraRadera
  2. På Svartedalens skola det finns alltid minst fyra sallader att välja, en grön sallad som gurka isbergssallad, vitkål eller kinakål beroende av års tiden,en röd som morötter eller tomater,en bönsallad tillagad mad kryddor och vinägrett eller lök, och ofta förekommer kälrötssallad. Morötterna för det mesta är ekologiska samma som frukten som serveras till fritidsvärksamheten. Vi har sallads dressing eller vinägrett. Innehållet på salladen skriver vi inte därför att vi frsöker att bli mindre sorter grönsaker i en och samma sallad.
    På Monsunens dagcentral på salladsbordet har vi alltid frukt sallad av färsk eller konserverat frukt, eller kesso.
    Katitsa och Maria fortez

    SvaraRadera

Bloggintresserade