Från Arlas hemsida:
Säsongens svenskodlade grönsaker och rotfrukter som är smarta ur ett klimatperspektiv är: blomkål, broccoli, brysselkål, grönkål, jordärtskocka, kålrot, lök, morötter, palsternacka, persiljerot, potatis, purjolök, rotselleri, rödbetor, rödkål, salladskål, savoykål, vitkål, stjälkselleri och äpplen förstås.
Från frilandsodlingar i södra Europa kommer det aubergine, blomkål, broccoli, paprika och spenat. Därifrån kan vi också välja apelsin, citron och kiwi.
Någon som vill dela med sig av något gott salladsrecept med säsongens råvaror?
Nu är det kvällen! Mvh Katarina
Rödkålssallad med apelsin
SvaraRaderastrimlad rödkål
apelsiner i bitar
rostade solroskärnor
salt
peppar
olivolja
Gott och vackert för ögat!
Trevlig söndag!
/Anna
På Svartedalens skola det finns alltid minst fyra sallader att välja, en grön sallad som gurka isbergssallad, vitkål eller kinakål beroende av års tiden,en röd som morötter eller tomater,en bönsallad tillagad mad kryddor och vinägrett eller lök, och ofta förekommer kälrötssallad. Morötterna för det mesta är ekologiska samma som frukten som serveras till fritidsvärksamheten. Vi har sallads dressing eller vinägrett. Innehållet på salladen skriver vi inte därför att vi frsöker att bli mindre sorter grönsaker i en och samma sallad.
SvaraRaderaPå Monsunens dagcentral på salladsbordet har vi alltid frukt sallad av färsk eller konserverat frukt, eller kesso.
Katitsa och Maria fortez