Hoummus
En god och mättande röra till bröd eller som komplement på salladsbordet. Vanligast är att göra den här röran på kikärtor men min personliga favorit är att göra den på gröna ärtor, ett mycket gott alternativ och som dessutom är fint för ögat.
Recept beräknat för 2 liter ärtor
2 l kokta kikärtor eller tinade gröna ärtor
2 msk tahini(sesampasta, går att utesluta men blir dock inte lika gott)
2 msk pressad citron
2 dl olivolja
Spiskummin
Salt
Peppar
Mixa samman samtliga ingredienser i en robout coup eller med en stavmixer. Smaka av! Ett tips är att inte göra för mycket åt gången då den härligt gröna färgen försvinner efter ett par dagar.
På Svartedalens bamba serverar vi två sorter knäckebröd bröd av dom ett är ekologisk,vi har en bröd stälning. Mjuk bröd serveras i samband med soppor eller rissgrynsgröt det är färdig bakat och kommer från Tjrnbarns bageri,den är lagd i bröd korigar.Vi serverar portions förpakad smör. Den stor vid brödet i en skal och fyls i efterhand. På Monsunens dagcentral restaurang serveras ekologisk knäckebröd och mjuk bröd vid sallads bordet, vi har två sorter ett vit och ett grovt. Det är lagd i en brödlåda.
SvaraRaderaMaria Fortez och Katitsa Krook