En Blogg för att sprida tankar, ideér, inspiration, engagemang och arbetsglädje


Tanken med den här bloggen är att kunna sprida tankar, ideér och inspiration som kan vara till hjälp för att ge våra gäster god service och ett trevligt bemötande. Förhoppningsvis kan ni också få tips på hur ni kan förmedla lite matnyttig information kring ekologiska livsmedel och andra miljömedvetna val som vi gör till våra gäster.

Ta hjälp av checklistan och fundera på vad ni kan göra för era gäster. Vänd och vrid på punkterna och fundera på vad det finns för olika möjligheter. Vad är bra och vad kan vi göra bättre.

Har ni något ni vill dela med er av så gör gärna en kommentar i slutet av inlägget. Instruktioner hittar ni i sidhuvudet precis ovan.Det går också bra att höra av sig på telefon eller mail så kommer vi ut till er.



fredag 29 oktober 2010

Recepttips!


Hoummus
En god och mättande röra till bröd eller som komplement på salladsbordet. Vanligast är att göra den här röran på kikärtor men min personliga favorit är att göra den på gröna ärtor, ett mycket gott alternativ och som dessutom är fint för ögat.

Recept beräknat för 2 liter ärtor
2 l kokta kikärtor eller tinade gröna ärtor
2 msk tahini(sesampasta, går att utesluta men blir dock inte lika gott)
2 msk pressad citron
2 dl olivolja
Spiskummin
Salt
Peppar

Mixa samman samtliga ingredienser i en robout coup eller med en stavmixer. Smaka av! Ett tips är att inte göra för mycket åt gången då den härligt gröna färgen försvinner efter ett par dagar.

1 kommentar:

  1. På Svartedalens bamba serverar vi två sorter knäckebröd bröd av dom ett är ekologisk,vi har en bröd stälning. Mjuk bröd serveras i samband med soppor eller rissgrynsgröt det är färdig bakat och kommer från Tjrnbarns bageri,den är lagd i bröd korigar.Vi serverar portions förpakad smör. Den stor vid brödet i en skal och fyls i efterhand. På Monsunens dagcentral restaurang serveras ekologisk knäckebröd och mjuk bröd vid sallads bordet, vi har två sorter ett vit och ett grovt. Det är lagd i en brödlåda.
    Maria Fortez och Katitsa Krook

    SvaraRadera

Bloggintresserade