Här kommer intressant läsning och passa också på att titta på länken som längst ner. Här finns det tips på hur ni kan utveckla er skolrestaurang.
Från www.svt.se
Skolmaten är bättre än sitt rykte. Det menar en matskribent och kokboksförfattare som under ett års tid har testat och bedömt 100 skolmatsalar.
Engagemang och arbetsglädje i köket är det som avgör om skolmaten blir bra, det menar matskribenten Per Bergkvist som det senaste året ätit lunch i 100 skolor runt om i Sverige.
Inte pengarna som avgör-
Det är fel att säga att pengar inte har med saken att göra. Men man skyller ofta felaktigt på att det fattas pengar. Jag har ätit skolmat där portionerna fått kosta 6,50 kronor som varit godare än portioner som fått kosta 15 kronor, säger Per Bergkvist.
Visst serveras det fortfarande på sina håll gröna potatisar och unken pyttipanna, framför allt i skolor som inte själva lagar maten utan får den levererad och sen håller den uppvärmd i flera timmar. Men genomsnittskvalitén på maten är bättre än vad många tror, enligt matskribenten.
-Skolmaten är varken jättegod eller äcklig utan acceptabel. Men det är ett problem att skolmaten ofta inte är riktigt god och det än något man får jobba på, menar Berkvist.
Pär Bergqvist har tidgare testat 100 restauranger med stjärnor i den prestigefyllda Michelinguiden och han har bedömt skolmaten enligt samma principer.
Ett minus i många av Per Bergkvists recensioner är att miljön i skolmatsalarna är för bullrig och att det är för smutsigt.
Skolmaten bättre än sitt rykte
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar