En Blogg för att sprida tankar, ideér, inspiration, engagemang och arbetsglädje


Tanken med den här bloggen är att kunna sprida tankar, ideér och inspiration som kan vara till hjälp för att ge våra gäster god service och ett trevligt bemötande. Förhoppningsvis kan ni också få tips på hur ni kan förmedla lite matnyttig information kring ekologiska livsmedel och andra miljömedvetna val som vi gör till våra gäster.

Ta hjälp av checklistan och fundera på vad ni kan göra för era gäster. Vänd och vrid på punkterna och fundera på vad det finns för olika möjligheter. Vad är bra och vad kan vi göra bättre.

Har ni något ni vill dela med er av så gör gärna en kommentar i slutet av inlägget. Instruktioner hittar ni i sidhuvudet precis ovan.Det går också bra att höra av sig på telefon eller mail så kommer vi ut till er.



lördag 16 oktober 2010

Engagemang och arbetsglädje är det som avgör!

Här kommer intressant läsning och passa också på att titta på länken som längst ner. Här finns det tips på hur ni kan utveckla er skolrestaurang.

Från www.svt.se

Skolmaten är bättre än sitt rykte. Det menar en matskribent och kokboksförfattare som under ett års tid har testat och bedömt 100 skolmatsalar.

Engagemang och arbetsglädje i köket är det som avgör om skolmaten blir bra, det menar matskribenten Per Bergkvist som det senaste året ätit lunch i 100 skolor runt om i Sverige.


Inte pengarna som avgör-
Det är fel att säga att pengar inte har med saken att göra. Men man skyller ofta felaktigt på att det fattas pengar. Jag har ätit skolmat där portionerna fått kosta 6,50 kronor som varit godare än portioner som fått kosta 15 kronor, säger Per Bergkvist.

Visst serveras det fortfarande på sina håll gröna potatisar och unken pyttipanna, framför allt i skolor som inte själva lagar maten utan får den levererad och sen håller den uppvärmd i flera timmar. Men genomsnittskvalitén på maten är bättre än vad många tror, enligt matskribenten.

-Skolmaten är varken jättegod eller äcklig utan acceptabel. Men det är ett problem att skolmaten ofta inte är riktigt god och det än något man får jobba på, menar Berkvist.

Pär Bergqvist har tidgare testat 100 restauranger med stjärnor i den prestigefyllda Michelinguiden och han har bedömt skolmaten enligt samma principer.

Ett minus i många av Per Bergkvists recensioner är att miljön i skolmatsalarna är för bullrig och att det är för smutsigt.

Skolmaten bättre än sitt rykte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade