En Blogg för att sprida tankar, ideér, inspiration, engagemang och arbetsglädje


Tanken med den här bloggen är att kunna sprida tankar, ideér och inspiration som kan vara till hjälp för att ge våra gäster god service och ett trevligt bemötande. Förhoppningsvis kan ni också få tips på hur ni kan förmedla lite matnyttig information kring ekologiska livsmedel och andra miljömedvetna val som vi gör till våra gäster.

Ta hjälp av checklistan och fundera på vad ni kan göra för era gäster. Vänd och vrid på punkterna och fundera på vad det finns för olika möjligheter. Vad är bra och vad kan vi göra bättre.

Har ni något ni vill dela med er av så gör gärna en kommentar i slutet av inlägget. Instruktioner hittar ni i sidhuvudet precis ovan.Det går också bra att höra av sig på telefon eller mail så kommer vi ut till er.



onsdag 28 april 2010

Guldvittring på Nordhemsskolan!

Här kommer Nordhems skolans egna berättelse från finaldagen då Bästa Matglädjeskola skulle utses och Guldkossan delas ut.


GRATTIS Nordhem - första ansökan och direkt till final...
Detta är unikt!


JA denna fantastiska upplevelse. Hade önskat att alla hade kunnat vara med om detta någon gång. Mellan 250 -300 personer på Grand Hotel i Stockholm. 15 av Sveriges främsta kockar deltog bland Arla folk med kunder från olika branscher. Dagen började med lunch för de som var nominerade. Där serverades Wallenbergare med potatismos, rårörda lingon med mjölk. Sedan startade det hela kl. 14.30 med presentation av Arla Guld ko som startade 1999. En föreläsning av Johan Lundberg som har varit med att starta upp bl.a. Blue Village hotellen och ”60 minutes Arla Foods Guldko” där alla de nominerade filmerna visades.

Detta är STORT - vi hade ingen aning om att detta var en sådan
uppmärksammad tävling.


Babben Larson kåserade, sedan var det kaffe och kaka och kl.17 var det dags för den stora prisutdelningen! “Bästa Matglädjeskola " Där stod man som på en Oscars gala och hjärtat slog hårt i bröstet när kuvertet sprättades och med orden Vinnaren är...
Nordhem vann en mycket värdig andra plats! Efter detta - mingel med tilltugg, champagne och en otrolig fyra rätters middag, skapad av Årets kock - Gustav Trädgård från Restaurang Basement i Göteborg och goda viner i Grand Hotels spegelsal. Även här kåserade Babben, Salem al Fakir spelade och sjöng, syskonen Karin och Daniel DaSilva dansade. Ja vilken kväll !!! Sedan var det mingel i baren och dans till The Playtones. Det hela slutade på Café Opera med champagne... för den som orkade.


Ja detta var för oss alla en minnesrik upplevelse. Den som var stolt som en tupp över utmärkelsen var Leif Mannerström och som också var så mån om att vi från Göteborg måste hålla ihop. Så nu väntar vi på ett besök av Herr Mannerström. Kul!

Hälsningar från Rigmor, Connie, Marika, Liselotte, Eva och Ulla

Nu tar vi nya tag och nästa år så är Guldkossan vår!

Vill ni veta mer om oss så titta gärna på filmen!

Bloggintresserade