
Tallriksvinn är något som vi alla jobbar med för att minska. Miljöförvaltningen genom sitt Svinnprojekt och i Projektet Hållbar kompetens är detta också något som diskuteras flitigt.
I går träffades vi för att diskutera, få idéer och inspiration på hur vi kan arbeta vidare med tallrikssvinn. Rebecca Palosaari Fogler, Agenda 21 Samordnare, berättade om olika sorters svinn och om Miljöförvaltningens Svinnprojekt som handlar om Tallrikssvinn.

Christina Linnerhag och Gunilla Williander från Guldhedsskolan berättade om sitt Svinnprojekt och sina erfarenheter. Vi fick också se deras fina material som dem tagit fram och som visar matens väg från jord till bord.
Visste ni att av maten som vi tillagar i våra storkök så är 13 % tallrikssvinn. Det innebär att alla våra gäster slänger mat för drygt 1 krona. Mycket pengar på ett år och inte miljövänligt.
Tack för en trevlig eftermiddag och det var jätteroligt att så många kunde komma!
Mvh Katarina