En Blogg för att sprida tankar, ideér, inspiration, engagemang och arbetsglädje


Tanken med den här bloggen är att kunna sprida tankar, ideér och inspiration som kan vara till hjälp för att ge våra gäster god service och ett trevligt bemötande. Förhoppningsvis kan ni också få tips på hur ni kan förmedla lite matnyttig information kring ekologiska livsmedel och andra miljömedvetna val som vi gör till våra gäster.

Ta hjälp av checklistan och fundera på vad ni kan göra för era gäster. Vänd och vrid på punkterna och fundera på vad det finns för olika möjligheter. Vad är bra och vad kan vi göra bättre.

Har ni något ni vill dela med er av så gör gärna en kommentar i slutet av inlägget. Instruktioner hittar ni i sidhuvudet precis ovan.Det går också bra att höra av sig på telefon eller mail så kommer vi ut till er.



fredag 26 mars 2010

Matsvinn & Tallrikssvinn


Tallriksvinn är något som vi alla jobbar med för att minska. Miljöförvaltningen genom sitt Svinnprojekt och i Projektet Hållbar kompetens är detta också något som diskuteras flitigt.
I går träffades vi för att diskutera, få idéer och inspiration på hur vi kan arbeta vidare med tallrikssvinn. Rebecca Palosaari Fogler, Agenda 21 Samordnare, berättade om olika sorters svinn och om Miljöförvaltningens Svinnprojekt som handlar om Tallrikssvinn.

Christina Linnerhag och Gunilla Williander från Guldhedsskolan berättade om sitt Svinnprojekt och sina erfarenheter. Vi fick också se deras fina material som dem tagit fram och som visar matens väg från jord till bord.

Visste ni att av maten som vi tillagar i våra storkök så är 13 % tallrikssvinn. Det innebär att alla våra gäster slänger mat för drygt 1 krona. Mycket pengar på ett år och inte miljövänligt.

Tack för en trevlig eftermiddag och det var jätteroligt att så många kunde komma!

Mvh Katarina

Bloggintresserade